söndag 23 oktober 2011

Halloween...


Kusindottern fyller 7 år sådär lagom i Halloweentider och eftersom hon skulle ha en riktigt läskig monsterfest måste ju tårtan matcha -inte sant?
Jag visste sedan tidigare att barbietårtor var lite häftiga och därmed kom tanken att göra en häxtårta med en svarthårig barbiedocka som "bas".
Är det någon som vet hur svårt det är att hitta en barbie som inte är blond eller brunhårig??
Till slut hittade jag en på närmsta stället jag kunde leta på :)


För att ge tårtan en dubbel upplevelse bakade jag bottnarna enligt "regnbågsmetoden", dvs jag delade smeten i tre delar (eftersom jag valde tre färger) och färgade varje del med livsmedelsfärg. Ganska mycket färg då jag ville ha färgglada bottnar (färgen bleknar en del under gräddningen)


Fyllningarna fick samma behandling som tårtbottnarna och färgades därmed till rätt läskiga färger. Det var spännande att upptäcka att välkända smaker är svåra att placera när de fått en ny kostym :)
Blåfärgad Ahlgrens Bilar-fluff och riktigt röd Dumlekola-fluff blev fyllningen.

Eftersom jag skulle ha en bit på utsidan som inte skulle vara täckt med SP valde jag att använda chokladsmörkräm när jag spacklade tårtan.
Jag smaksatte även min SP med mörkchoklad.

Dekorationerna är i SP, ett plastskelett, några kex, ett par plastspindlar, glittrande deco-gel till spindelnätet... och så en barbiedocka såklart :) Hon fick en häxhatt gjort i svart kartong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar