måndag 6 april 2009

Höst...

Det är ju inte höst än på ett tag och det var faktiskt inte höst när jag experimenterade med mina färger och tekniker på den här tårtan. Hade förmånen att få göra sånt här på arbetstid tidigare *ler* och det här är en rulltårta som fick lite pynt...

11 år

Lukas har ju faktiskt hunnit med att fylla 11 år iår... tiden går fort och det är rätt sorgligt att det inte blir häftiga tårtor varje år.
I år valde han dock en hel del själv, färgerna var rätt givna då vi fick en hel del infärgad sugarpaste över efter Agges bröllopstårta och de passade honom väl. Kamoflagemönstrad skulle den vara... och så skulle det vara ljus på den :) och för första gången hade han kalas på hemmaplan då nästan alla inbjudna kunde komma (januari är en månad med massor av sjukdomar annars...)

söndag 5 april 2009

två gånger nio

Lukas och Felicia firade sina respektive födelsedagar ihop 2007 med ett kalas som inte gick av för hackor. De hade en skattjakt som följde efter tårt-ätandet så det föll sig rätt så naturligt med en skattkartstårta (första ledtrådarna fanns dessutom under själva tårtan)

Ingen ordning på allt...

Detta är den allra första tårtan jag gjorde med sugarpaste. Det var min morbror som fyllde 60 år och eftersom han är galen i traktorer var det liksom givet att det skulle vara en traktor med. Timmerlasset halkade på sned på resan till festligheterna men fick fortsätta vara snett då alla tyckte att så såg morbrors vedlass alltid ut :)
Timmerstockar av rullrån och kvistar av choklad... blommorna i grönsakslandet är strössel av olika slag samt kristyrblommor. Traktorn är sockerkaka klädd med sugarpaste.

Konfirmation

Tobias konfirmerades en kylig vårdag 2007. Tårtan är inspirerad av korset han fick i konfirmationspresent (dvs likadant kors) blommorna är så kallade kristallblommor av gelantin o floristtråd, de finns kvar sparade i ett övervintrat påskägg av plast.