söndag 13 juni 2010

Studentdags...

jupp, storebror har tagit studenten och blivit firad i dagarna två... av familj o släkt alltså :)

en tårta och en omgång cupcakes blev det :)Tårtan är fylld med citron mousse och lakritsfluff, spacklad med en citronsmakande smörkräm och dekorerad med svart sugarpaste, lakrissströssel samt dekorationer i SP.

Att ha lakrits i en tårta lät så märkligt att jag bara var tvungen att testa och det är något jag garanterat kommer att göra igen :) speciellt bra ihop med den friska citronmoussen!!cupcakes till en stundent... kladdkakemuffins med punchpralinsfluff och dekorationer i SP. Nästa gång jag gör punchpralinsfluff ska jag nog ha i lite gelantin då grädden säckade ihop i värmen som blir när många träffas på liten yta...

Recept kommer med tiden :)'

tisdag 8 juni 2010

"Jag tycker inte om alla andra smörgåstårtor"

Receptet kommer bland mattankarna så småningom men eftersom en smörgåstårta faktiskt är en tårta hamnar den här den med :)
Fyllningen består av en kyckling och örtröra...4 lager bröd -två med ett vitt bröd och de andra två med ett aningens grövre...
Serverades före tårtorna på solstrålens dop :) och hade en strykande åtgång.

söndag 6 juni 2010

"Är det verkligen riktiga tårtor?"

Så är solstrålen Joakim dopad o firad :) kanske inte med så mycket pompa men väl med ståt och god förtäring :)


Först ut blir doptårtorna i blått tema :)


Två av tårtorna är med Joakims favoritleksaker :)

Speldosenallen

Tigern

Sen skulle det bli en giraff hade jag tänkt mig... men då hade jag ingen förlaga att gå efter... Det blev en "ellinott" (eller nå´t) :D

Ellinotten

Alla tårtorna är fyllda med en päronmousse och efter eight-fluff, de är spacklade med en chokladtryffelsmörkräm och täckta med sugarpaste som jag smaksatt med en aning pepparmyntsolja (det är för övrigt en god idé ;) att smaksätta sugarpasten med samma aromoljor man har till godistillverkning, väldigt få "skalar" bort den då)
Alla dekorationer är gjorda av samma SP... som stöd i figurerna har jag sugrör, det är även sugrör som håller upp måne, stjärnor, sol o moln. Tigerns morrhår är av floristtråd och i tigerns svans sitter det en ståltråd för att den ska hålla formen.

Rubriken kommer från den lilla tjej som flera gånger frågade om det var riktiga tårtor och "kan man äta dem" "kan man verkligen äta dem"